TRAVELLERS' CLUB FINLAND RY (TCF)

Puheenjohtajalta 2022

Hyvät TCF:n jäsenet,

 

 Puheenjohtajalta vuodenvaihteessa 2021/2022

 

Huolimatta korona -pandemian aiheuttamista ongelmista TCF:n aktiviteetteja on kuluneen vuoden aikana pystytty kohtuullisesti ylläpitämään, ja vuoden 2022 toiminnan suunnittelu ja valmistelu on jo hyvässä vauhdissa.

 

Samalla on kuitenkin selvää, että uudet virusmuunnelmat,  niiden aiheuttamat laajamittaiset tartunnat ja voimaan palautetut monenlaiset rajoitukset heittävät edelleen matkailualan ylle vakavan epävarmuuden varjon. Sitä symboloi sekin, että Helsingin suuret Matkamessut on vuoden 2022 osalta vastikään päätetty perua ja siirtää alkuvuoteen 2023.

 

Toivomme kuitenkin, että vuodelle 2022 suunnitellut TCF:n matkat (Washington/New York 26.3.-3.4.22, Reinin risteily 18-25.9.22, valinnainen Euroopan -golfmatka Milanoon syksyllä ja kotimaan matka Kymenlaaksoon ja Haminan Tattoo -tapahtumaan 13.7.22) voivat toteutua. Yhdistyksemme jäsentapaamiset pyritään joka tapauksessa järjestämään kaavaillussa tahdissa ja keskittyen esitelmien osalta aiheisiin, jotka vastaavat jäsentemme kiinnostusta kansainvälisiä asioita ja tärkeitä yhteiskunnallisia ilmiöitä kohtaan.

 

Yhdistyksemme jäsenmäärä on pysynyt vakaana noin 175:n tienoilla, ja olemme saaneet jäsenistöön ilahduttavasti mukaan myös naisia. Uusien jäsenten hankkiminen tulee jatkossakin olemaan yksi tavoitteistamme. Haluan tässä yhteydessä kiittää edeltäjääni Esko Vartiaista, onnitella vuoden 2022 hallitukseen valittuja yhdistyksemme jäseniä ja toivottaa erityisesti uuden varapuheenjohtajamme Mirja Tirin mukaan hallitustyöskentelyyn. Samalla esitän kiitokset klubimestarillemme, sihteeri-taloudenhoitajallemme sekä tilin/toiminnantarkastajillemme heidän panoksistaan ja valmiudestaan olla jatkossakin mukana näissä talkoissa.

 

Kansainväliseen tilanteeseen liittyy tässä vuodenvaihteessa korona -pandemian ohella joukko muitakin huolenaiheita, jotka arvattavasti askarruttavat myös meidän jäsenkuntaamme. Ukrainan ympärille kehittynyt kriisitunnelma odottaa edelleen laantumistaan, ilmastonmuutos asettaa haastavia kysymyksiä kansainvälisen yhteistyön agendalle, ja EU:n tuleva kehitys Saksan ja Ranskan vaalien jälkeisessä tilanteessa samoin kuin maanosamme taloudellisen elpymisen onnistuminen jäävät nähtäviksi. Britannian valitettavan Brexit -päätöksen seuraukset alkavat tulla näkyviin entistä konkreettisemmin, ja maantieteellisesti kaukaisetkin konfliktit voivat laukaista liikkeelle Eurooppaan suuntautuvia pakolaisvirtoja, kuten olemme jo useissa yhteyksissä aikaisemminkin nähneet.

 

Suomessa olemme kuitenkin voineet korona -rajoituksista huolimatta jatkaa elämäämme vakaissa oloissa ja kohtuullisen hyvään kansalliseen yksituumaisuuteen nojautuen. Alkuvuoden 2022 aluevaalit ovat merkkinä omalla tavallaan uuden aikakauden alkamisesta, kun SOTE -uudistus eli uuden hallintomallin tärkein peruste alkaa vaikuttaa yhteiskunnan tarjoamien sosiaali- ja terveyspalveluiden ja eräiden muiden palveluiden järjestelyihin.

 

TCF:n hallituksen puolesta toivotan kaikille jäsenille ja heidän läheisilleen hyvää ja menestyksellistä uutta vuotta 2022.

 

Pekka Huhtaniemi


 

 

Julkaisujärjestelmänä
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin