TRAVELLERS' CLUB FINLAND RY (TCF)

Historia

TRAVELLERS’ CLUB FINLAND (TCF) RY:N SYNTY JA TARKOITUS

 

TCF perustettiin Suomeen vuonna 1994 yhdistämään matkailevia henkilöitä. Toiminta perustuu sekä laadukkaita esitelmiä sisältäviin klubitilaisuuksiin että yhteisiin matkoihin. Perustetun klubin idea on peräisin Englannista. Lontoossa toimii maailman vanhin Travellers’ Club, joka on perustettu 1819 majapaikkanaan 1822 valmistunut oma talo ositteessa Pall Mall 106. Klubin tehtävänä on ollut yhdistää brittiläisiä ulkomailla toimivia virkamiehiä sekä liike-elämää. Osoitteestakin voi päätellä, että kyseessä on yksi Englannin arvovaltaisimmista
klubeista.

 

Perinteiseen tapaan klubi-idea tuli Ruotsin kautta Suomeen ja klubimme perustettiin 20.10.1994. Tukholman klubi oli toiminut jo vuodesta 1911. Idean Suomeen toi kunniapuheenjohtajamme Aimo N.K. Viitalan - Lions ystävä nykyinen kunniajäsenemme Folke U Persson. He olivat aktiivisia, kiireisiä liikemiehiä, ja saivat ajatuksen toteuttajiksi Oiva Rajasammalen ja Lauri Kaijansinkon.

 

Klubin toiminta käynnistyi hitaasti mutta vakaasti. Vuonna 1995 jäseniä oli 37 ja nyt noin 260 henkilöä. Klubin tavoitteena on säilyttää suunnilleen nykyinen jäsenmäärä, jotta olisimme elinvoimainen ja kuitenkin niin pieni, että olisimme kaikki tuttuja keskenämme.

 

Toimintamme perustuu kuuteen vuosittaiseen veljesiltaan, joissa kussakin on korkealaatuinen esitelmä. Vuosijuhla on yhteinen tapahtuma puolisoiden kanssa. Yhteisiä tilaisuuksia on pidetty myös kesäjuhlilla ja golf-kilpailuissa. Toisena toimintomuotona ovat matkat, joita järjestetään vuosittain pari kappaletta. Toinen matkoista on vajaan viikon mittainen Eurooppaan suuntautunut lähimatka ja toinen noin kahden viikon mittainen kaukomatka. Lisäksi toimintaamme kuuluvat kevyesti organisoidut valintamatkat, joita on muutama vuodessa.

 

Klubimme edustajat ovat osallistuneet kaikkien sisarusklubien tilaisuuksiin sekä pohjoismaissa, Englannissa että Turkissa.

 

Kokouksiimme osallistuu runsaat 50 henkilöä ja lyhyille matkoille lähes saman verran. Kaukomatkoille osallistujia on hivenen vähemmän. Klubimme käyttää parhaita matkanjärjestäjiä ja tavoitteenamme on matkojen korkea laatu sekä miellyttävä yhdessäolo. 

 

Jarmo Kalm

Julkaisujärjestelmänä
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin