TRAVELLERS' CLUB FINLAND RY (TCF)

Tukholma toukokuussa

Travellers´ Club Finland ”Tuntematon Tukholma” 2-7.5.2024

CF:n kevätmatkan ”Tuntematon Tukholma” ohjelma on valmistunut. Matka toteutetaan 2.-7.5.2024. Matka tapahtuu Tallink/Siljan -laivoilla Helsingistä. Majoitus on Tukholmassa hotelli Kung Carl (****). Matkaohjelma on pääpiirteittäin ohessa, mutta yksityiskohtiin voi tulla vielä tarkennuksia.

Ilmoittautuminen matkalle on mahdollista 20.12. klo 12:00 lähtien. Paikat matkalle vahvistetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset matkalle tulee tehdä suoraan Anne Nordström/Soile Tours () tai puhelimella 09-41 29 344. Matkalle voi osallistua 25 -30 henkilöä.

Matkan ohjelmaan on sovitettu Ruotsin kuninkaallisen oopperan esitys La Traviata. Se on valinnainen ja edellyttää mahdollisimman varhaista ilmoitusta kiinnostuksesta lippujen varaamista varten. Ennen oopperaa on kaikille yhteinen lounas oopperan ravintolassa.

 

Tässä vaiheessa ei ole vielä tietoja muusta mahdollisesta iltaohjelmasta kuten konserteista tms. Tukholmassa. Se tarkentuu vasta lähikuukauden aikana. Tieto niistä toimitetaan ilmoittautuneille heti, kun se on käytettävissä.

 

Matkaohjelma pääpiirteissään:

1.päivä 2.5. torstai 

Lähtö Helsingistä klo 17:00 Silja Symphonylla Tukholmaan. Kokoontuminen Eteläsataman Olympiaterminaalissa klo 16.00. Laivaan nousun jälkeen tapaaminen konferenssitilassa, jossa selostus matkaohjelmasta sekä tietokirjailija Sanna-Mari Hovin esitys Viikingeistä Viktoriaan. Yhteinen a la carte illallinen juomineen.

 

2.päivä 3.5. perjantai

A la carte aamiainen laivalla. Saapuminen Tukholmaan klo 10:00. Opas ja bussi vastassa satamassa, josta jatketaan vierailulle Suomen suurlähetystöön. Vierailun jälkeen bussikuljetus Djurgårdeniin ja yhteinen lounas Ullas Winbladhissa.

Iltapäivällä opastettu tutustuminen Millesgårdenin museoon Lidingössä. Millesgårdenin taiteilijakodin rakensivat vuonna 1908 kuvanveistäjä Carl Milles ja hänen vaimonsa taiteilija Olga Milles. Se on heidän elämäntyönsä, museo, antiikkikokoelma, laaja veistospuisto, taidegalleria ja ravintola. Prinsessa Madeleine on Millesgårdenin suojelija vuodesta 2023.

Museokierroksen jälkeen kuljetus ja majoittuminen Kung Carl hotelliin Tukholman keskustassa. Sanna-Mari Hovin luento klo 16-17 hotellin kokoustiloissa.  Ilta vapaa-aikaa. Valinnaisena mahdollisuus iltaohjelmaan, esim. konsertti tms.

3.päivä 4.5. lauantai

Aamiaisen jälkeen lähtö Djurgårdeniin, jossa Waldemarsudden museossa opastettu vierailu. Museorakennuksista merkittävin on Prinssi Eugenin yksityinen kotipalatsi ja taidemuseo. Waldemars­udden on laaja, kolmelta suunnalta veden ympäröimä historiallinen alue. Entinen teollisuus­alue muutettiin maisema­puistoksi, jossa on runsaasti ruotsalaisten taiteilijoiden teoksia. Niemellä on myös koko maailmassa ainut­laatuinen Waldemarsuddenin öljymylly 1780-luvulta.

 

Kierroksen jälkeen paluu hotelliin, josta lähdetään kävellen yhteiselle lounaalle Ruotsin kuninkaalliseen oopperan ravintola Grodaniin. Lounaan jälkeen valinnainen ooppera La Traviata klo 15. Oopperan jälkeen vapaa-aikaa.

 

4.päivä 5.5. sunnuntai

Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti vanhaa Uppsalaa. Vanha Uppsala oli etenkin ennen kristinuskoa merkittävä keskus, jossa vietettiin kuuluisia pakanallisia juhlia. Käyntikohteina vanha kivikirkko, jossa sijaitsevat Ruotsin tunnetuimmat muinaisjäännökset, Tor-, Oden- ja Frej- viikinkikuninkaiden kolme valtavaa hautakumpua 400-500-luvulta, pohjoismaiden suurin Uppsalan tuomiokirkko sekä Moran kivet (kuninkaiden kruunauspaikka).

Kustaa Vaasan 1500-luvulla rakennuttamaan Uppsalan linnaan tutustutaan ulkoapäin. Päivän aikana yhteinen lounas Uppsalassa.

Iltapäivällä jatketaan Skoklosterin linnaan, jossa tutustutaan oppaan kanssa ”Dreams of Skokloster taistelukentän ja tähtitaivaan välissä”   -näyttelyyn, joka on ainutlaatuinen kokoelma maailmankuuluja maalauksia (mm. Giuseppe Arcimboldon maalaus Vertumnus) ja juhlapukuja. Linna edustaa menneen ajan loistoa ja aateliston ylellisyyttä ja arkea 350 vuotta sitten.

Paluu Tukholmaan alkuillasta. Ilta vapaata. 

5.päivä 6.5. maanantai

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Tänään tutustutaan Mälarin rannalla sijaitsevaan Unescon maailmanperinnekohteeseen, kuninkaalliseen Drottningholmin linnaan. Linna edustaa 1600-luvun eurooppalaista arkkitehtuuria.

 

Kuningasperhe muutti Drottningholmin linnaan vuonna 1981 ja se toimii kuningasparin vakituisena asuntona. Linnan eteläosan huoneet on varattu kuningasparille. Yhteinen lounas ravintola Karamellanissa. 

 

Kuljetus satamaan ja klo 15 laivaan nousu Silja Serenadelle. Laivalla yhteinen a la carte illallinen juomineen.

6.päivä 7.5. tiistai

A la carte aamiainen laivalla. Laiva saapuu Helsinkiin klo 10:30.

 

Laivamatkat Tallink/Silja

 

Meno 2.5.2024 Helsinki-Tukholma Silja Symphonylla 17:00-10:00 (Tukholmassa 3.5.)

Paluu 6.5.2024 Tukholma-Helsinki Silja Serenadella 16:45-10:30 (Helsingissä 7.5.)


 

 

Majoitus

 

Kung Carl ****

KUVA (file:///C:/Users/Jouko/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.jpg) KUVA ()Birger Jarlsgatan 21a, 111 45 Stockholm

KUVA (file:///C:/Users/Jouko/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.jpg) KUVA () KUVA (file:///C:/Users/Jouko/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image005.jpg) KUVA () 

 

 

 

 

 

 


Matkan hinta: 1.571 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen lisämaksu 366 €.

 

Hinta sisältää:

·         Kuljetukset omalla bussilla Tukholmassa

·         Laivamatkat veroineen ikkunallisessa A-luokan 2h tai 1 h hytissä

·         Majoitukset 4 tähden hotellissa standardi 2h tai 1h huoneissa

·         Laivalla a la carte aamiaiset

·         Hotelliaamiaiset

·         Ohjelmassa mainitut ateriat, 4 x lounaat 2 ruokalajia (sunnuntaina 3 ruokalajia) sis. juoman ja kahvi/tee. Laivalla 3 ruokalajin a la carte illalliseen sisältyy kaksi lasillista viiniä + kahvi/tee ja avec

·         Ohjelmassa mainitut retket ja sisäänpääsyt

·         Suomenkielinen opas Tukholmassa

·         Arvonlisävero

Hintaan ei sisälly: matkustaja-/matkatavaravakuutus, muut ateriat, valinnaiset konsertti- ja oopperaliput.

 

Oopperalippuvaraukset matkatoimiston kautta.

Giuseppe Verdin La Traviata

Salikartta:

Hinnat: Parketti/parvi n. 870 kr (n. 80 €) /lippu.

Kesto: 2 t 30 min sis. väliajan. Italian ja ruotsinkielinen tekstitys.

 

Yleistä: hinta edellyttää min. 25 lähtijää. Matkalla jonkin verran kävelyä. Retkien kellonajat tarkennetaan matkan aikana. Lähtökirje lähetetään kotiin noin 2 viikkoa ennen matkan alkua. Matkaehdot tulevat varausvahvistuksen liitteenä. Oikeudet mahdollisiin aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin pidätetään.

. 
Julkaisujärjestelmänä
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin