TRAVELLERS' CLUB FINLAND RY (TCF)

Puheenjohtajalta 23.3.2011

Hyvät veljet,  kun mietimme tulevan vuoden veljesmatkoja kuukausi-pari sitten, olivat varteenotettavina vaihtoehtoina  mm. Japani ja eräät Pohjois-Afrikan ja itäisen Välimeren maat. Syistä, jotka kaikki ymmärtävät, olemme nyt kääntäneet katseemme muualle.

 

Välimeren etelärannalla on menossa ”Odyssey Dawn” eli ”Odysseuksen Aamunkoitto” –sotilasoperaatio. Yksi osa Odysseia- sankarieeposta on Odysseuksen harharetket. Toivottavasti ”Odyssey Dawn” ei osoittaudu tällaiseksi harharetkeksi, joka kestäisi 10 vuotta ja jonka aikana nykyajan kykloopit, seireenit tai velhottaret pyrkisivät saamaan yliotteen hyvää tarkoittavasta sankarista. Toivomme hartaasti, että diktaattorit saadaan nopeasti kuriin, tilanne rauhoittuu ja demokratia voittaa.

 

Toivotaan myös, että kaikilla mittareilla arvioiden ystävällinen, kehittynyt ja hieno Japanin yhteiskunta kestää maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin aiheuttamat kärsimykset ja pystyy pian palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen. Kyllä mekin sinne matkamme teemme, mutta ehkä odotamme tilanteen selviämistä ja annamme japanilaisille aikaa tointua tästä vaikeasta vaiheesta.

 

TCF:n ensi vuoden matkasuunnitelmat ovat etenemässä hyvää vauhtia. Niistä tiedotetaan heti kun kohteet ovat selvillä. Lähitulevaisuudessa pidämme veljesillan Pörssiklubilla 25. toukokuuta ja silloin kuulemme ensi syksyn kaukomatkakohteemme Indokiinan nykytilanteesta katsauksen, jonka antamisessa on mukana Vietnamin Helsingin suurlähettiläs Doan.

 

Yhteensä noin 60 veljeä, puolisot mukaan luettuina, käy kahdella eri matkalla toukokuussa tutustumassa Normandiaan, sen maihinnousurannikkoon, calvadoksen lähteisiin ja moneen muuhun hienoon nähtävyyteen Ranskan länsirannikolla.

 

Veljesgolf pelataan Kytäjällä 11.6. Toisen vuosipuoliskon ensimmäinen veljesilta on 24.8., jolloin saamme kuulla klubiveljemme Seppo Riskin kertovan työmarkkinapolitiikasta, politiikasta ja parlamentarismista sekä niiden suhteissa tapahtuneista muutoksista myös kansainvälisesti vertaillen. Seppo, jos kuka tuntee nämä asiat toimittuaan pitkään EK:n työmarkkinajohtajana.

 

Toivotan veljille hyvää kevättä!

 

Pekka Sirviö

Julkaisujärjestelmänä
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin