TRAVELLERS' CLUB FINLAND RY (TCF)

Puheenjohtajalta 2020

Hyvät TCF:n jäsenet,

 

Päättynyt vuosi oli TCF ry:n 25. toimintavuosi, joka osoitti, että tämänkaltaiselle järjestölle on elintilaa ja tarvetta.

 

Juhlavuosi noudatteli vakiintuneita toimintamuotoja jäsentapaamisineen ja matkoineen ja huipentui  onnistuneisiin  25-vuotisjuhliin  Pörssitalolla.

 

26. toimintavuosi on myös uuden vuosikymmenen, 2020 luvun avausvuosi.

 

Tämän vuosikymmenen globaalit haasteet Suomelle ja suomalaisille liittyvät ilmiöihin, jotka tulivat esille jo viime vuosikymmenenä.

 

Näitä ovat mm ilmastonmuutos ja siihen varautuminen, kansainvälisen yhteistyön pelisääntöjen muuttuminen, Euroopan unioin hajoaminen Brexit-prosessin kautta ja Yhdysvaltojen presidentinvaalit loppuvuodesta 2020.

 

Suomessa keskustelujen kohteeksi nousivat väestön ikääntyminen, valtion talouden tasapainottaminen työllisyysasteen kehittämisen avulla, poliittisten puolueiden yhteistyö ja puoluekannatusten muutokset, jotka johtivat tilanteeseen, että viime vuonna maassa oli, ensimmäistä kertaa sitten 1970-luvun, kolme eri pääministeriä ja hallitusta.

 

Viimeisen hallituksen muodostamisen jälkeen voidaan todeta, että ainakin politiikassa ns. lasikatto on murtunut ja miehille on jäänyt lähinnä sirpaleiden lakaisijan rooli.

 

TCF pyrkii seuraamaan myös näitä ja muita mielenkiintoisia ilmiöitä jäsentapaamisten esitelmien kautta.

 

TCF:n toimintasuunnitelma, joka hyväksyttiin syyskokouksessa, määrittää alkaneen vuoden toiminnan rungon. Tähän kuuluvat jäsentapaamiset esitelmineen, Euroopan matka Roomaan huhtikuussa, golftapahtuma, matka Haminan Tattoo tapahtumaan elokuussa. Vuoden alussa TCF:n hallitus tekee vielä erilliset päätökset mahdollisista rapujuhlista ja kaukomatkasta Japaniin.

 

Yhdistyksen jäsenmäärä on nyt noin 175. Tähän lukuun sisältyy viisi naista, joiden liittyminen mahdollistui viime vuonna tehdyn sääntömuutoksen jälkeen. Eräs hallituksen toiminnan painopisteistä on jäsenmäärän kasvattaminen, niin naisten kuin miestenkin.

 

TCF:n hallituksen puolesta toivotan kaikille jäsenille ja heidän läheisilleen hyvää ja menestyksellistä uutta vuotta 2020.

 

 

Esko Vartiainen

Julkaisujärjestelmänä
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin