TRAVELLERS' CLUB FINLAND RY (TCF)

Puheenjohtajalta 18.11.2011

 

Hyvät TCF-veljet,

 

Vuoden viimeisessä veljesillassa 16.11 paikalla olleille vajaalle 60 veljelle esitelmöi Ulkopoliittisen Instituutin johtaja, valtiotieteen tohtori Teija Tiilikainen aiheesta ”Vaihtoehdot EU:n kriisissä”. Saimme kuulla napakan ja selkeän esityksen huippuasiantuntijalta. Tiilikainen käsitteli kolmea eri skenaariota alkaen EU:n tai ainakin rahaliiton hajoamisesta ja päätyen voimistuvaan kehitykseen kohti liittovaltiota. Todennäköisimpänä vaihtoehtona hän kuitenkin piti keskitietä eli ”nykymenon jatkumista”, millä hän ei tarkoittanut sitä, että taloutensa kuralle päästäneet valtiot eivät korjaisi tilannettaan, vaan sitä, että EU ja rahaliitto jatkavat nykymuodossaan Saksan ja Ranskan ollessa päärooleissa. Aika näyttää, miten käy.

 

Syyskokouksessa valittiin hallitukseen uudeksi varapuheenjohtajaksi ja vuoden 2013 puheenjohtajaksi Juhani Erma ja klubimestariksi Esko Vartiainen. Onnitteluni molemmille ja työn iloa yhteisten asioittemme hoitamisessa. Aiempi klubimestari Erkki Ahokas ja pitkäaikainen sihteeri Henrik von Fieandt jättivät hallituksen ansiokkaasti meitä palveltuaan. Kiitokset molemmille. Hallitustehtävät tällaisessa vapaa-ajan klubissa ovat talkootöitä, joihin kukin meistä voi vuorollaan saada kutsun.

 

On syytä kiittää emeritus-puheenjohtajaamme Veikko Kasurista, joka veljesillassa luovutti klubin golfkisaan ikuisesti kiertäväksi palkinnoksi viime kesänä omakseen voittamansa ja lisäjalustalla varustamansa, alun perin kunniapuheenjohtajamme Aimo N. K. Viitalan lahjoittaman upean pystin.

Klubimme jäsenmäärä on laskenut. Tällä hetkellä meitä on noin 230. Optimimäärä olisi 250 veljeä. Silloin säilymme vielä aitona veljesklubina, jolloin on mahdollista tuntea toisemme ja jonka tapahtumatarjontaan voi mahdollisimman moni veli osallistua. Tämä merkitsee, että uusia, joukkoomme soveltuvia ja aktiivisiksi tunnettuja jäseniä saa ehdottaa kiinnittäen kuitenkin huomiota myös klubin ikärakenteeseen. Jäsenyysperiaatteet ja jäsenhakemuslomake löytyvät nettisivuiltamme. Seuraavan kerran jäsenhakemuksia käsitellään hallituksessa 14.3.2012.

 

Hyvät veljet, on ollut suuri ilo ja kunnia toimia näin korkeatasoisen ja aktiivisen yhdistyksen puheenjohtajana. Pestini tässä virassa nyt päättyessä kiitän kaikkia veljiä saamastani tuesta ja erinomaisesta yhteistyöstä vuoden aikana ja toivotan kaikille hyvää loppuvuotta, Joulua ja Uutta Vuotta.

 

Pekka Sirviö

Julkaisujärjestelmänä
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin