TRAVELLERS' CLUB FINLAND RY (TCF)

Puheenjohtajalta 15.10.2011

Hyvät TCF-veljet,

 

Maailmantalouden myllerryksestä huolimatta klubimme toiminta on jatkunut ennallaan ja elinvoimaisena. Ihminen tarvitsee kaikissa elämän vaiheissa perheen ja läheisten lisäksi harrastuksia, ystäviä ja etukäteen sovittuja ajankohtia, joihin voi ankkuroida aikataulunsa ja joista voi saada impulsseja elämänlaatunsa parantamiseksi. Travellers´ Clubin toiminnan, matkojen, veljesiltojen ja muiden tapahtumien tarkoitus on antaa veljille mahdollisuus hengähtää ja rentoutua ystävien seurassa ja saada uusia ajatuksia ja polttoainetta arkeen.

 

Vietimme 17. vuosijuhlaamme Pörssiklubilla 14.10. Mukana oli yli 60 osallistujaa upeat daamimme mukaan lukien. Tunnelma oli leppoisa, nuoret muusikot esiintyivät ja fil.tri Lasse Lehtinen kertoi vuosijuhlaesitelmässään omaperäisellä tavallaan Suomen asemasta Euroopassa ja maailmassa. Hän arvioi pohjois-etelä-jaon lisääntyvän Euroopassa entisen itä-länsi-jaon sijasta. Suomi on edelläkävijä ja esimerkki muille maille siitä, miten omia etuja tulee puolustaa eikä mihin tahansa pidä suostua. Sinänsä EU on historian onnistunein valtioiden välinen yhteistyöjärjestely eikä mikään enää voi poistaa sen jo tuomia hyötyjä ennen kaikkea yksityisten kansalaisten vapauksien osalta.

 

Muistutan myös siitä, että olemme saaneet vuosikokoukseemme 16.11 huippuluokan asiantuntijan, Ulkopoliittisen Instituutin johtajan, valtiotieteen tohtori Teija Tiilikaisen kertomaan tuoreita näkemyksiä Euroopan tämän hetken tilanteesta sekä talouden että politiikan alueilla.

 

Muutama sana matkoistamme. Ensi vuoden kaukomatkamme Kuubaan tapahtuu kahdessa ryhmässä. Ensimmäinen matka huhtikuussa on täynnä, mutta toukokuun matkalle on vielä tilaa. Kuuban suurlähettiläs Sergio Gonzales kertoi elokuun veljesillassamme, pienen patistelun jälkeen, kuinka Kuuba haluaa itse päättää omista asioistaan ja pitää suurta naapuriaan, USA:ta uhkana tälle vapaudelle. Kuuba on ollut melko sulkeutunut valtio ja maan taloudellinen kehitys on jäänyt jälkeen länsimaista. Koska tilanne muuttuu, on epävarmaa. Kuubalaisten karibialainen iloisuus, musiikki, tanssi ja rommi ovat kuitenkin aina yhtä kiehtovia. Meillä on vielä mahdollisuus tutustua aitoon, vanhaan Kuubaan.

 

Ensi vuoden valintamatka suuntautuu toukokuussa Berliiniin, jossa historia yhdistyy moneen hienoon nähtävyyteen. Matkalle on vielä tilaa.

 

Euroopan matkamme on syyskuun lopulla ja kohteena Kroatia. Se on mahtavan kaunis lomamaa Adrianmeren rannalla kaikkine historiallisine nähtävyyksineen ja traagisine sotamuistoineen. Matkan myynti alkaa lähiviikkoina.

 

Kaikista tapahtumistamme, matkoistamme ja veljesilloistamme saatte lisätietoa klubin uudistetuilta kotisivuilta , jotka avataan viikolla 42. Sivut ovat aiempaa helppokäyttöisemmät ja informatiivisemmat. Jäsensivuillamme on mm. jäsenluettelomme ja kaikki matkakertomukset. Kannattaa käydä katsomassa.

 

Hyvät veljet, toivotan teille kaunista syksyä, kunnon talvea ja terveyttä sekä aktiivisuutta myös TCF:n tapahtumiin osallistumisessa.

 

Pekka Sirviö

Julkaisujärjestelmänä
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin