TRAVELLERS' CLUB FINLAND RY (TCF)

Puheenjohtajalta 10.1.2017

 

 

Hyvät veljet

 

Matkailu on päättyneen vuoden aikana muuttunut sekä mielenkiintoisemmaksi että vaaral-lisemmaksi. Tutuissa kohteissa olemme vuosien varrella käyneet, joissakin useampaan kertaankin. Monet vähemmän tunnetut ja eksoottiset kohteet Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa sisältävät matkailijalle riskejä, sodasta, väkivallasta ja terrorismista. Se rajoittaa merkittävästi kiinnostavien matkakohteiden valintaa.

 

Jäsenkuntamme piirissä tehdyt kyselyt ovat lisäksi osoittaneet, että tavallista pitemmät lentomatkat ja tiivistahtiset kiertomatkat eivät houkuttele entiseen tapaan. Varhaiset lähdöt, tiiviit hotellivaihdot ja hankalat liikkumismuodot rajoittavat osaa jäsenkunnasta osallistumasta matkoille.

 

Nämä seikat ovat haaste klubimme hallitukselle tulevien matkakohteiden määrittelyssä. Ei uteliaisuutta kiihottava ja uutta tarjoava maailma silti tähän lopu. Uusi hallitus on jo käynnistänyt vuoden 2018 matkojen suunnittelun ja olen vakuuttunut siitä, että tarjolle tulee houkuttelevia ja kiinnostavia vaihtoehtoja. Panaman kanava sitä ympäröivine alueineen on yksi mahdollinen kohde.

 

Viime vuoden marraskuussa tehty matka Miamin kautta New Orleansiin ja Mississippi-joelle oli monella tavoin menestyksellinen. Pitkän lentomatkan väsymys ehdittiin korvata muutaman päivän lämpölomalla Miamissa ja viikon matka hiljaa virtaavalla Mississipillä tarjosi levollisen tavan tutustua USA:n syvän etelän elämään. Kertomus matkasta on jäsensivuillamme luettavana.

 

Vuoden 2017 matkat ovat tiedossa ja osittain jopa täyteen varattuja. Uudenlainen kokemus tulee olemaan Espanjan pohjoisreunaa ja -rannikkoa kulkeva luksusjuna, jonka olemme varanneet huhtikuussa kokonaan omaan käyttöömme. Juna pysähtyy päivittäin eri kaupunkeihin, sitä seuraa bussi, joka kuljettaa matkustajat paikallisiin nähtävyyksiin. Aamiaiset ja illalliset nautitaan junan viiden tähden ravintolassa, mutta lounaat lähes poikkeuksetta jossain korkeatasoisessa paikallisessa ravintolassa. Ohjelmaan kuuluu tietysti myös Guggenheimin museoon tutustuminen Bilbaossa.

 

Rauhallisen matkustustavan tarjoaa myös syksyllä toteutettava laivamatka, joka lähtee Kööpenhaminasta ja kiertää pohjoista reittiä Islannin ja Grönlannin kautta New Yorkiin.

 

Vuosi sitten kesällä tehtiin hyvin suosituksi osoittautunut retki Hamina Tattooseen. Bussi-lastillinen veljiä puolisoineen oli mukana kuuntelemassa ja katselemassa upean marssi-musiikin esittelyä. Kesäretkille toivottiin jatkoa ja hallitus on valmistelemassa ensi kesälle retkeä Mänttään, Serlachiuksen museoon. Siitä tulee helmikuun kokoukseen mennessä tarkempaa tietoa.

 

Maailma muuttuu, mutta mekin muutumme. Monien toimintavuosien aikana hankitut ko-kemukset eri matkakohteista ja samalla jäsenkuntamme ikääntyminen vaikuttavat väistämättä klubimme toiminnan suunnitteluun. Matkustamisen kiinnostavuus ja viehätys eivät kuitenkaan muutu, joten klubimme tarkoitusta ei ole tarvetta muuttaa.

 

Hyvää Uutta Vuotta kaikille veljille ja heidän omaisilleen toivoen

 

Johannes Koroma

Julkaisujärjestelmänä
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin